Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αύξηση 0,5% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο

Ο δείκτης σημείωσε ανοδική κίνηση κατά 2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, την ώρα που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,8% και ενώ τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%. Ανοδικά οι τιμές σε όλους τους κύριους βιομηχανικούς τομείς.

Γερμανία: Αύξηση 0,5% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο

Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων στην Γερμανία ενισχύθηκαν με αναπάντεχα γρήγορο ρυθμό τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι οι απώλειες στην έναρξη της χρονιάς απομακρύνονται.

Ο δείκτης σημείωσε ανοδική κίνηση κατά 2% τον Απρίλιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,8% και ενώ τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε μηνιαία βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,5% από 0,1% τον Μάρτιο και το αναμενόμενο 0,3%. Οι τιμές υποχώρησαν 0,1% τον Φεβρουάριο.

Η αρμόδια στατιστική υπηρεσία σημείωσε:

«Τον Απρίλιο όλοι οι δείκτες τιμών στις κύριους βιομηχανικούς τομείς ενισχύθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017: Οι τιμές ενέργειας είχαν άνοδο 3,2%, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6,1% ενώ τα προϊόντα πετρελαίου κατά 3,3%. Οι τιμές του φυσικού αερίου κατά 0,4%».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v