Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονομίσματα: 6,6 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο από ICOs

Περίπου το 19% των αρχικών προσφορών νομίσματος είχαν πλαστογραφημένα έγγραφα επενδυτών, υποσχέσεις για διασφαλισμένες αποδόσεις αλλά και ομάδες διευθυντικών στελεχών που είτε δεν υπήρχαν είτε ήταν ψεύτικες.

Κρυπτονομίσματα: 6,6 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο από ICOs

Ο αριθμός των αρχικών προσφορών νομισμάτων ή ICOs έχει εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Σε μία ICO οι εταιρείες δημιουργούν ένα ψηφιακό νόμισμα και το πουλάνε στους επενδυτές με αντάλλαγμα μετρητά ή όπως συνηθίζεται, κρυπτονομίσματα, και κυρίως bitcoin.

Παρά την αυξανόμενη αυστηρότητα από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως, η εταιρεία ερευνών στον τομέα της blockchain Smith + Crown είπε στο CNBC ότι τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται μέσω ICOs ανεβαίνουν ταχύτατα.

Περίπου 6,6 δισ. δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσω 217 αρχικών προσφορών νομίσματος, το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σημειώνοντας άνοδο 65%, από τα 3,9 δισ. δολάρια, του πρώτου τριμήνου του 2017.

Ένα μεγάλο κομμάτι όμως των ICOs έχει ενδείξεις απάτης. Κοιτάζοντας 1.450 προσφορές νομίσματος, η Wall Street Journal βρήκε ότι περίπου το 19% - που είχαν συλλέξει περίπου 1 δισ. δολάρια συνολικά – ήταν στο «κόκκινο» καθώς είχαν πλαστογραφημένα έγγραφα επενδυτών, υποσχέσεις για διασφαλισμένες αποδόσεις αλλά και ομάδες διευθυντικών στελεχών που είτε δεν υπήρχαν είτε ήταν ψεύτικες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v