Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πεκίνο κόβει δασμούς και ενισχύει... δεσμούς

Η μείωση των δασμών σε εισαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών σηματοδοτεί μία προσπάθεια της Κίνας να ανοίξει την αγορά αυτοκινητοβιομηχανίας σε διεθνείς παίκτες. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο μέσος όρος φόρου για τα οχήματα θα είναι 13,8%.

Το Πεκίνο κόβει δασμούς και ενισχύει... δεσμούς

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους δασμούς εισαγωγής σε κάποια οχήματα, στο 15%, από περίπου 25% που ισχύει σήμερα.

Στην ανακοίνωση, που έγινε σήμερα Τρίτη, γίνεται λόγος και για μείωση δασμών σε κάποια ανταλλακτικά οχημάτων, στο 6%. Όπως μεταδίδει το CNBC, οι περικοπές θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου.

Η κίνηση σηματοδοτεί μία προσπάθεια της Κίνας να ανοίξει την αγορά αυτοκινητοβιομηχανίας σε διεθνείς παίκτες. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο μέσος όρος φόρου για τα οχήματα θα είναι 13,8%.

Οι κινεζικές εισαγωγές αυτοκινήτων ενισχύθηκαν 16,8% σε ετήσια βάση το 2017, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Περίπου 1,21 εκατ. οχήματα έφτασαν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν - με επιτυχία - οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v