Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Xiaomi έκανε ντεμπούτο στο Παρίσι με το πρώτο της κατάστημα

Στα σχέδια της περιλαμβάνονται περισσότερα καταστήματα σε Ισπανία, Ιταλία αλλά και ΗΠΑ. «Δεν βλέπω γιατί να μας μπλοκάρει η αμερικανική κυβέρνηση», τονίζει ο αντιπρόεδρος. Η εταιρεία πάντως δεν πουλάει κινητά στην αμερικανική αγορά.

Η Xiaomi έκανε ντεμπούτο στο Παρίσι με το πρώτο της κατάστημα

Κατάστημα στο Παρίσι άνοιξε σήμερα η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi, ενώ σχεδιάζει και άλλα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Ταυτόχρονα με την ευρωπαϊκή δοκιμή, αναμένεται να δοκιμάσει την τύχη της και στις ΗΠΑ.

«Κάθε πρωί σκέφτομαι την αμερικανική αγορά και πότε θα κυκλοφορήσουμε εκεί», σημείωσε, σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang, που είναι επικεφαλής στις παγκόσμιες επιχειρήσεις. «Αλλά το 2018 είναι η χρονιά της Ευρώπης».

Με τα σχέδια για αρχική δημόσια προσφορά στα τελικά στάδια, η Xiaomi θέλει να επεκταθεί σε νέες αγορές καθώς εδραιώνει τη θέση της και στην Ινδία, τη Ρωσία και την Ινδονησία.

Πέρυσι έκανε ντεμπούτο την Ισπανία όπου έχει σήμερα έχει τέσσερα καταστήματα. Το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι άνοιξε σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ΗΠΑ μπορεί να αποδειχθεί πολύ διαφορετική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα η σκληρή στάση του Αμερικανού Προέδρου οδήγησε την κινεζική ΖΤΕ στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και η Huawei.

«Δεν βλέπω γιατί να μας μπλοκάρει η αμερικανική κυβέρνηση. Είμαστε μια εταιρεία ίντερνετ που ιδρύθηκε από μηχανικούς οι οποίοι σπούδασαν στις ΗΠΑ και δούλεψαν στη Google και το Facebook» είπε ο Wang, πρώην στέλεχος της Qualcomm. «Μετά την ΙΡΟ, είμαστε ανοιχτό βιβλίο, για ρυθμιστικές αρχές και καταναλωτές».

Η Xiaomi δεν πουλάει κινητά στις ΗΠΑ, αλλά στέλνει προϊόντα όπως μπαταρίες και ηλεκτρικά μικρο-σκούτερ, μέσω του Amazon και της Walmart.

Στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία θα είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι οι συσκευές της είναι υψηλής ποιότητας αν και πιο οικονομικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v