Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο βασικός μέτοχος της Rusal

H παραίτηση του έχει εφαρμογή από σήμερα, έχει στόχο να προστατευθούν τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων, από τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις αρχές Απριλίου. Χθες αποχώρησαν ο CEO και επτά διευθυντικά στελέχη.

Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο βασικός μέτοχος της Rusal

O Ρώσος ολιγάρχης που έγινε στόχος αμερικανικών κυρώσεων Oleg Deripaska, έχει υποβάλει την παραίτηση του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παραγωγής αλουμινίου Rusal.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η παραίτηση του έχει εφαρμογή από σήμερα και έγινε «με στόχο να προστατευθούν τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων, από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν», σημειώνεται.

Η κίνηση έρχεται μία μέρα μετά την παραίτηση του CEO και επτά διευθυντικών στελεχών – όλοι είχαν τοποθετηθεί από τον κ. Deripaska, ο οποίος ελέγχει την πλειοψηφία της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές Απριλίου, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά 24 Ρώσων, περιλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων και ολιγαρχών, και 14 οντοτήτων.

«Η Ρωσική κυβέρνηση εμπλέκεται σε εύρος κακόβουλων ενεργειών ανά τον κόσμο, περιλαμβανομένης της συνέχισης της κατοχής της Κριμαίας και της πρόκλησης βίας στην ανατολική Ουκρανία, της παροχής υλικών και όπλων στο καθεστώς Άσσαντ καθώς βομβαρδίζει τους ίδιους τους πολίτες του, της απόπειρας υπονόμευσης των Δυτικών δημοκρατιών, και των κακόβουλων ενεργειών στον κυβερνοχώρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του τότε, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

Στο «στόχαστρο» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και ο σύμμαχος του Πούτιν Oleg Deripaska, ο Αλεξέι Μίλερ της Gazprom, ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, οι εταιρείες EN+, Gazprom Burenie, Renova Group, Rusal Plc, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v