Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ επιβάλλει πρόστιμο 1,3 δισ. δολάρια στην κινεζική ΖΤΕ

Οπως την «έκλεισε» έτσι την «ξανανοίγει» ο Αμερικανός Πρόεδρος, με προϋποθέσεις, όρους και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών είχε φτάσει στα όρια της μετά τις κυρώσεις.

Ο Τραμπ επιβάλλει πρόστιμο 1,3 δισ. δολάρια στην κινεζική ΖΤΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αφήσει την κινεζική εταιρεία κολοσσό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών να «ξανανοίξει» αν πληρώσει πρόστιμο ύψους 1, δισ. δολαρίων και συμμορφωθεί με τους όρους του.

Μέσω Twitter κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση Ομπάμα καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για την έλλειψη ελέγχων τα τελευταία χρόνια.


«Την έκλεισα και την αφήνω να ανοίξει ξανά με εγγυήσεις υψηλού επιπέδου, αλλαγή διεύθυνσης και διοκητικού συμβουλίου, πρέπει να αγοράζει αμερικανικό εξοπλισμό και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων», αναφέρει, σύμφωνα και με τους Financial Times.

Η κινεζική εταιρεία δεν είχε κλείσει, αλλά η επιβολή κυρώσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ και η απαγόρευση αγοράς αμερικανικών εξαρτημάτων την οδήγησε στα πρόθυρα του γκρεμού, αναστέλλοντας ουσιαστικά τη δραστηριότητα της σε πολλούς τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v