Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Daimler λανσάρει δύο ηλεκτρικά φορτηγά

Είμαστε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των φορτηγών και σκοπεύουμε να παραμείνουμε στη θέση αυτή με τα ηλεκτρικά φορτηγά, δήλωσε στέλεχος της Daimler.

Η Daimler λανσάρει δύο ηλεκτρικά φορτηγά

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το μερίδιο αγοράς του.

«Είμαστε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των φορτηγών και σκοπεύουμε να παραμείνουμε στη θέση αυτή με τα ηλεκτρικά φορτηγά» τόνισε ο Μάρτιν Ντάουμ, επικεφαλής της μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων της Daimler.

Η Daimler ανακοίνωσε την Τετάρτη πως το ηλεκτρικό φορτηγό eCascardia και το μικρότερο ημιφορτηγό eM2 θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από το 2021.

Όπως μεταδίδει το Blooomberg, το eCascadia έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους με αυτονομία περίπου 250 μιλίων. Το μικρότερο eM2, με αυτονομία 230 μιλίων, έχει σχεδιαστεί για χρήση μέσα στην πόλη.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε πως ένας στόλος 30 φορτηγών θα δοθεί σε πελάτες αργότερα φέτος για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Η δεσπόζουσα θέση τη γερμανικής εταιρείας στην αγορά φορτηγών αντιμετωπίζει πιέσεις από το ηλεκτρικό Tesla Semi, που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο. Το όχημα θα βγει στην αγορά το 2019 και η αυτονομία του αγγίζει τα 500 μίλια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v