Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xiaomi: Απώλειες 1,1 δισ. δολάρια πριν την αναμενόμενη ΙΡΟ

Η κινεζική εταιρεία smartphone - από τις πιο γνωστές και πιο μεγάλες - είχε αύξηση 88% στις πωλήσεις κινητών, κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου. Από την ΙΡΟ στις αρχές Ιουλίου, αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 10 δισ. δολάρια.

Xiaomi: Απώλειες 1,1 δισ. δολάρια πριν την αναμενόμενη ΙΡΟ

Έκτακτη επιβάρυνση ύψους 1,1 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς (7 δισ. γουάν), ανακοίνωσε ότι είχε η κινεζική εταιρεία smatphone Xiaomi. Τα έσοδα έφτασαν τα 34,4 δισ. γουάν.

Εξαιρουμένων αυτών των επιβαρύνσεων, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,7 δισ. γουάν, με ώθηση από την αύξηση 88% στις πωλήσεις smartphone, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.  

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το γεγονός έρχεται πριν από την αναμενόμενη ΙΡΟ της Xiaomi, στις αρχές Ιουλίου, που θεωρείται η μεγαλύτερη της χρονιάς.

Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες κινητών, αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 10 δισ. δολάρια και να δώσει κεφαλαιοποίηση περίπου 70 δισ. δολαρίων.

Τον προηγούμενο μήνα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι και το Μιλάνο, εμβαθύνοντας τη διείσδυση της στη Δυτική Ευρώπη.

«Κάθε πρωί σκέφτομαι την αμερικανική αγορά και πότε θα κυκλοφορήσουμε εκεί», σημείωνε πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Wang Xiang, ο οποίος είναι επικεφαλής στις παγκόσμιες επιχειρήσεις. «Αλλά το 2018 είναι η χρονιά της Ευρώπης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v