Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΖΤΕ: Το αμερικανικό πρόστιμο «εξαϋλωσε» 3 δισ. δολάρια

Οι μετοχές της έκαναν βουτιά 41% στο Χονγκ Κονγκ, στα 14,98 δολάρια ΧΚ, που ήταν και το χαμηλότερο σημείο της τελευταίας χρονιάς, μετά τη δίμηνη αναστολή διαπραγμάτευσης. Αιτία το πρόστιμο προς την αμερικανική κυβέρνηση για την άρση των κυρώσεων.

ΖΤΕ: Το αμερικανικό πρόστιμο «εξαϋλωσε» 3 δισ. δολάρια

Περίπου 3 δισ. δολάρια «χάθηκαν» από την κεφαλαιοποίηση της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνίων ΖΤΕ, μετά τη συμφωνία της για πληρωμή προστίμου ύψους 1,4 δισ. δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση.

Η νούμερο 2 εταιρεία της Κίνας ήταν κοντά στην κατάρρευση, μετά την επιβολή επταετών κυρώσεων τον Απρίλιο από τις ΗΠΑ, με τις κατηγορίες για παράνομο εμπόριο με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Υπό αυτές τις κυρώσεις, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να αγοράζει εξαρτήματα από την αμερικανική αγορά, στην οποία βασίζεται για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η άρση της απαγόρευσης θα γίνει όταν η ΖΤΕ πληρώσει 400 εκατ. δολάρια. Επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία η κινεζική επιχείρηση ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει το ΔΣ και της θυγατρικής της, ΖΤΕ Kangxun, μέσα σε 30 μέρες, από τις 8 Ιουνίου.

Οι μετοχές της έκαναν βουτιά 41% στο Χονγκ Κονγκ, στα 14,98 δολάρια ΧΚ, που ήταν και το χαμηλότερο σημείο της τελευταίας χρονιάς, μετά τη δίμηνη αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις εργασίες της το συντομότερο δυνατό μετά την άρση των κυρώσεων και ότι θα δημοσιεύσει ξανά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο, μετά την αξιολόγηση των επιπτώσεων από τις κυρώσεις και τη συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v