Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο

Η εργοστασιακή παραγωγή μειώθηκε 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο τομέας της ενέργειας, τα διαρκή και μη διαρκή προϊόντα κινήθηκαν χαμηλότερα. Μόνο η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών, ενισχύθηκε.

Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο

Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, προσθέτοντας περαιτέρω στοιχεία για επιβράδυνση της οικονομίας στο μπλοκ.

Η εργοστασιακή παραγωγή μειώθηκε 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας, τα διαρκή και μη διαρκή προϊόντα κινήθηκαν χαμηλότερα. Μόνο η παραγωγή των κεφαλαιουχικών αγαθών, όπως ο μηχανικός εξοπλισμός, ενισχύθηκε τον Απρίλιο.

Σε ετήσια βάση η παραγωγή στον τομέα της βιομηχανίας διαμορφώθηκε στο 1,7% ενώ δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε 2,8%.

Η βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου αναθεωρήθηκε στο 0,6% σε μηνιαία βάση (από 0,5% προηγουμένως) και στο 3,2% σε ετήσια (από 3%). 

Οπως υπενθυμίζει το πρακτορείο, η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης κατέβασε ταχύτητα - τον Απρίλιο υποχώρησαν και οι λιανικές πωλήσεις. Την ίδια ώρα πάντως, η απασχόληση στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με το τελευταίο του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v