Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Υψηλότερα από τις προβλέψεις ο δείκτης τιμών παραγωγού

Ενισχύθηκε 3,1% τον Μάιο, σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ τον Απρίλιο η αντίστοιχη μέτρηση ήταν 2,6%. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters προέβλεπαν κέρδη 2,8%.

ΗΠΑ: Υψηλότερα από τις προβλέψεις ο δείκτης τιμών παραγωγού

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση είχε ο δείκτης τιμών παραγωγού, τον Μάιο στις ΗΠΑ, προκαλώντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων περίπου εξήμισι ετών, αλλά ο υποκείμενος πληθωρισμός παραγωγού παρέμεινε μέτριος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,5% τον προηγούμενο μήνα, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και τα συνεχιζόμενα κέρδη στα κόστη των υπηρεσιών. Η μέτρηση του Απριλίου ήταν 0,1%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 3,1%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ τον Απρίλιο είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters προέβλεπαν κέρδη 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια.

Μία άλλη βασική μέτρηση που εξαιρεί τη διατροφή, την ενέργεια και τις υπηρεσίες εμπορίου σημείωσε θετική κίνηση κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 2,6% τον Μάιο σε ετήσια βάση, μετά την άνοδο κατά 2,5% του Απριλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v