Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράμα: Δέσμευση κατά της οργάνωσης FETO στην Αλβανία

Η απομόνωση του Κοσόβου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ισλαμοφοβία. «Η σχέση μου με τον Ερντογάν έχει αρχίσει πριν ακόμη τον γνωρίσω. Με εντυπωσίαζε η απίστευτη δουλειά του ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης», τόνισε.

Ράμα: Δέσμευση κατά της οργάνωσης FETO στην Αλβανία

Η Αλβανία θα εμποδίσει την Οργάνωση FETO από το να ασκεί επιρροή στο εκπαιδευτικό της σύστημα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, είπε ότι υπήρχαν στη χώρα του κάποια σχολεία υπό τη διοίκηση της Οργάνωσης. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεσμεύεται να εμποδίσει την «αρνητική» επίπτωση της στην Αλβανία και το εκπαιδευτικό της σύστημα.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό το ζήτημα. Έχουμε όλους τους λόγους για να διατηρήσουμε τη στάση μας με αποφασιστικό τρόπο όσον αφορά την απόπειρα πραξικοπήματος, μία σοβαρή απειλή που δεν θα θέλαμε να δούμε στη χώρα μας καθόλου».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατηγορεί την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) για την απόπειρα πραξικοπήματος, το καλοκαίρι του 2016, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 250 άνθρωποι ενώ 2.200 τραυματίστηκαν.

Ο Έντι Ράμα είχε επαίνους για τον Ερντογάν. «Η σχέση μου με τον Πρόεδρο (Ερντογάν) έχει αρχίσει πριν ακόμη τον γνωρίσω. Με εντυπωσίαζε η απίστευτη δουλειά του ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης… Έπειτα, είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω προσωπικά και οι σχέσεις μας άνθισαν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό».

Η πολιτική της ΕΕ για το Κόσοβο

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην περιοχή, ο Ράμα χαρακτήρισε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο ως «μεγάλη ντροπή».

«Έχω σαφέστατα πει ότι διαφωνώ με την ΕΕ σχετικά με την απομόνωση που έχει το Κόσοβο και για το γεγονός ότι είναι η μόνη κοινωνία που δεν έχει δικαίωμα στην ελευθερία μετακίνησης στην ήπειρο», τόνισε. 

Το Κόσοβο είναι η μοναδική χώρα των Δυτικών Βαλκανίων, της οποίας οι πολίτες πρέπει να έχουν βίζα για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι η Ισλαμοφοβία είναι η κατάρα της νέας εποχής. «Οι δυνάμεις στις πιο προηγμένες χώρες της ΕΕ ή συγκεκριμένα άτομα τροφοδοτούν αυτή την πολύ επικίνδυνη φωτιά».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v