Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο CEO της Audi για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων

Οι εισαγγελείς διεύρυναν την περασμένη εβδομάδα την έρευνα και στην Audi της Volkswagen, για να συμπεριλάβουν τον Stadler μεταξύ των υπόπτων που κατηγορούνται για απάτη και ψευδή διαφήμιση. Οι φόβοι που οδήγησαν στη σύλληψη.

Συνελήφθη ο CEO της Audi για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων

Rupert Stadler, CEO της Audi, συνελήφθη σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς του Μονάχου καθώς, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, υπήρχε ο κίνδυνος για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων που συνδέονται με την υπόθεση εκπομπών ρύπων στα ντίζελ αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen.

«Τον ύποπτο έχει δει ένας δικαστής, ο οποίος διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση», αναφέρει το εισαγγελικό γραφείο σε δήλωσή του, που μεταδίδει το Reuters.


Οι εισαγγελείς διεύρυναν την περασμένη εβδομάδα την έρευνα για τις εκπομπές αερίων και στη μάρκα Audi της Volkswagen, για να συμπεριλάβουν τον Stadler μεταξύ των υπόπτων που κατηγορούνται για απάτη και ψευδή διαφήμιση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι γερμανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο €1 δισ. στη Volkswagen για χειραγώγηση εκπομπών ρύπων. Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα αποδεχθεί το πρόστιμο, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της για το σκάνδαλο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v