Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa και Norwegian Air συζητούν για πιθανό ντιλ

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, ο CEO της Lufthansa, σημείωσε, ότι γίνονται πολλές συζητήσεις αυτή την περίοδο στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι και η εταιρεία του είναι σε επαφή με τη Norwegian Air.

Lufthansa και Norwegian Air συζητούν για πιθανό ντιλ

Άλμα κάνει η μετοχή της Norwegian Air με κέρδη περίπου 10%, αφότου ο CEO του ομίλου της Lufthansa είπε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται να κάνει προσφορά.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung που μεταδίδουν και οι Financial Times, ο Carsten Spohr, σημείωσε, ότι γίνονται πολλές συζητήσεις αυτή την περίοδο στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι και η εταιρεία του είναι σε επαφή με τη Norwegian Air. Είπε επίσης ότι όλες οι εξαγορές είναι ζήτημα αξίας, τιμής και ευκαιρίας, «χωρίς απλές απαντήσεις».

Η Norwegian έχει εμπλακεί σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για δυνητική εξαγορά. Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG, αγόρασε 4,6% αυτής, τον Απρίλιο και έκανε δύο προσεγγίσεις για αγορά σε μη προσδιορισμένη τιμή. Και οι δύο επαφές απορρίφθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Norwegian.

Τα λειτουργικά έσοδα της Norwegian Air για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ενισχύθηκαν κατά ένα τρίτο, από την ίδια περίοδο πέρυσι, στα 879 εκατ. δολάρια.

Στο άκουσμα της είδησης για δυνητικό ντιλ με τη Lufthansa, η μετοχή της Norwegian ενισχυόταν 9,8%, στις 273 κορώνες Νορβηγίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v