Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές εντάσεις χτυπούν τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών

Οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για νέους δασμούς στην Κίνα οδηγούν σε αντίποινα, ενώ αν και ενδεχομένως να είναι χαμηλότεροι θα περιλαμβάνουν περισσότερα είδη και γι’ αυτό θα έχουν άμεση επίπτωση στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Οι εμπορικές εντάσεις χτυπούν τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών

Τα νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών δέχονται πλήγμα από το πρόσφατο κύμα εμπορικών εντάσεων, που έχει χτυπήσει και τις αγορές μετοχών, ενώ έχει ενισχύσει τα assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Στο πρωινό trading, το ραντ δέχεται το μεγαλύτερο χτύπημα, με απώλειες 1,8% σε σχέση με το δολάριο. Παρομοίως το κορεάτικο γουόν υποχωρεί 0,4% και το μεξικάνικο πέσο 0,7%. Η τουρκική λίρα χάνει 1,4% και διαμορφώνεται στις 4,7627 λίρες ανά δολάριο, ενώ το δολάριο Αυστραλίας δέχεται επίσης χτύπημα κατά 0,7%.

Σύμφωνα με τον Kit Juckes, υπεύθυνο μάκρο της Societe Generale, η χώρα που θα είναι τελικά χαμένη θα είναι οι ΗΠΑ: Οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για νέους δασμούς στην Κίνα οδηγούν σε αντίποινα, ενώ αν και ενδεχομένως να είναι χαμηλότεροι θα περιλαμβάνουν περισσότερα είδη και γι’ αυτό θα έχουν άμεση επίπτωση στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Το κινεζικό ρενπίνμπι υποχωρεί σε χαμηλό πέντε μηνών καθώς ενδυναμώνεται το δολάριο και υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές. 

Το γεν και το δολάριο κάνουν ράλι, καθώς κλιμακώνονται οι εμπορικές διαμάχες. Το ιαπωνικό νόμισμα αλλάζει χέρια στα 109,98 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου ενισχυμένος κατά 0,5% έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, φτάνει στα 95,24, σε υψηλό 11 μηνών. Απώλειες 0,5% οδηγούν τη στερλίνα στο 1,3173 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v