Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο στόχαστρο των ΗΠΑ η κινεζική ΖΤΕ

Πώς επηρεάζει την πορεία της νούμερο 2 κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από τη Γερουσία. Η απουσία πρόβλεψης για την κινεζική εταιρεία, εν μέσω εμπορικών εντάσεων.

Ξανά στο στόχαστρο των ΗΠΑ η κινεζική ΖΤΕ

Βυθίστηκαν οι μετοχές της ΖΤΕ αφότου η Γερουσία στις ΗΠΑ πέρασε χθες νομοσχέδιο με σημαντικές επιπτώσεις στην προηγούμενη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Οι απώλειες κινούνταν μέχρι και 23% περίπου στο Χονγκ Κονγκ.

Τη Δευτέρα, στις ΗΠΑ είχε ψηφιστεί νομοσχέδιο στρατιωτικής χρηματοδότησης ύψους 716 δισ. δολαρίων. Σε αυτό περιλαμβάνεται τροπολογία, με την οποία θα μπορούσε να ακυρωθεί η συμφωνία με την εταιρεία, σύμφωνα με την οποία η τελευταία μπορεί να έχει πρόσβαση στην αμερικανική αγορά και να αγοράζει απαραίτητα εξαρτήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο αποκλεισμός της από αυτή και οι αμερικανικές κυρώσεις είχαν οδηγήσει την επιχείρηση στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Το τελευταίο νομοσχέδιο της Γερουσίας θα ενταχθεί σε αυτό που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον προηγούμενο μήνα. Αλλά σύμφωνα με το Reuters, στο πρόσφατο δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κινεζική εταιρεία.

Η μετοχή της ΖΤΕ είχε επιστρέψει στο trading την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης τον Απρίλιο. Οι σημερινές απώλειες, όπως υπενθυμίζει και το CNBC, έρχονται και εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v