Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Δασμοί €2,8 δισ. σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή

«Οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου, που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια χέρι χέρι με τους Αμερικανούς εταίρους μας, δεν μπορούν να παραβιάζονται χωρίς αντίδραση από την πλευρά μας», τόνισε η επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΕ: Δασμοί €2,8 δισ. σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει την επιβολή δασμών ύψους 2,8 δισ. ευρώ (3,2 δισ. δολαρίων) σε αγαθά που εισάγει από τις ΗΠΑ, από την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα.

Πρόκειται για μέτρα αντίποινα στην επιβολή δασμών 25% και 10% στο αλουμίνιο και στον χάλυβα από την αμερικανική κυβέρνηση στην ΕΕ, που ανακοινώθηκαν την 1η Ιουνίου. Αγροτικά προϊόντα και άλλα αμερικανικά αγαθά επίσης θα «χτυπηθούν» από φόρους. 

«Οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου, που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια χέρι χέρι με τους Αμερικανούς εταίρους μας δεν μπορούν να παραβιάζονται χωρίς αντίδραση από την πλευρά μας. Η αντίδρασή μας είναι σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», τόνισε η Σεσίλια Μάλμστρομ, επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v