Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Η Fed θα συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων, διαμήνυσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ. Η ισχυρή οικονομία δεν απαιτεί πλέον την νομισματική πολιτική που εφαρμόστηκε τα πρώτα χρόνια μετά την κρίση, τόνισε.

Πάουελ: Η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων

Τη δέσμευση της Fed για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων υπογράμμισε την Τετάρτη ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, επικαλούμενος την ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και την χαμηλή ανεργία.

Σε ομιλία που έδωσε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία, ο κ. Πάουελ υποστήριξε σύμφωνα με το Reuters πως η ενίσχυση της οικονομίας καθιστά περιττά τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Στα πρώτα στάδια της επέκτασης, όταν η οικονομία ανέκαμπτε, η ανάγκη για εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική ήταν ξεκάθαρη» σημείωσε ο κ. Πάουελ. «Αλλά με την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα και να προβλέπεται να υποχωρήσει και άλλο, τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο και τους κινδύνους για το outlook ισορροπημένους, η υπόθεση για συνέχιση των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων είναι ισχυρή» επισήμανε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v