Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Εξι χρόνια φυλακή στον CEO της Anglo Irish Bank

O 51χρονος Ντέιβιντ Ντραμ είχε κριθεί ένοχος για απάτη εις βάρος των καταθετών και επενδυτών, καθώς και για δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Ιρλανδία: Εξι χρόνια φυλακή στον CEO της Anglo Irish Bank

Ο πρώην CEO της χρεοκοπημένης Anglo Irish Bank, Ντέιβιντ Ντραμ, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε έξι χρόνια φυλακή, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε τραπεζικό στέλεχος για το ιρλανδικό τραπεζικό κραχ.

Ο 51χρονος κ. Ντραμ βρέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ένοχος για απάτη εις βάρος των καταθετών και επενδυτών, καθώς και για δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος είχε δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ισχυριζόμενος πως δεν διαστρέβλωσε στοιχεία για να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι καταθέσεις ήταν 7,2 δισ. ευρώ μεγαλύτερες από ότι ήταν πραγματικά το 2008.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ντραμ και οι συνάδελφοι του εργάζονταν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο το κίνητρο να κρατήσουν την τράπεζα ανοιχτή δεν έχει σχέση. Ήταν μια ιδιαίτερα κατακριτέα συμπεριφορά και δεν προσφέρει καμία δικαιολογία για απάτη και ανειλικρίνεια» τόνισε η δικαστής Κάρεν Οκόνορ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v