Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάλμστρομ: Η ΕΕ έτοιμη να συζητήσει για τους δασμούς με τις ΗΠΑ

Η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να προχωρήσει και η Ένωση στην επιβολή αντίστοιχων φόρων στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων. Από αύριο η εφαρμογή.

Μάλμστρομ: Η ΕΕ έτοιμη να συζητήσει για τους δασμούς με τις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δέσμευση με τις ΗΠΑ για την επίλυση των εμπορικών ζητημάτων, σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ.

Χαρακτηρίζοντας τους αμερικανικούς δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ «παράνομους» και ενάντια των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η Μάλμστρομ είπε ότι δεν υπήρχε επιλογή αλλά να προχωρήσουν σε αντίποινα έτσι ώστε να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας.

«Πιστεύουμε ότι είναι αστείο να θεωρείται η ΕΕ απειλή στην αμερικανική εθνική ασφάλεια», τόνισε προσθέτοντας ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητήσουμε τις ΗΠΑ. Η όλη ιδέα της ΕΕ βασίζεται στην ιδέα ότι συζητάμε».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει δασμούς 25% σε μία γκάμα αμερικανικών προϊόντων την Παρασκευή, ως αντίδραση στους αμερικανικούς δασμούς που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα, σημείωσε η Επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v