Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: «Παράθυρο» για συνασπισμό αν το AKP δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία

«Αν είναι κάτω από 300 (έδρες), τότε θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κάποιον συνασπισμό», είπε ο κ. Ερντογάν.

Ερντογάν: «Παράθυρο» για συνασπισμό αν το AKP δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας (AKP) ενδέχεται να επιζητήσει τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με άλλο κόμμα στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη βουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το Reuters.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο αμφίρροπο απ’ όσο ανέμενε ο Ερντογάν όταν κήρυξε τις πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο, κάτι που υποδηλώνει πως ίσως αναγκαστεί να πάει σε δεύτερο γύρο και πως το AKP ίσως χάσει την πλειοψηφία του στην βουλή των 600 εδρών.

«Αν είναι κάτω από 300 (έδρες), τότε θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κάποιον συνασπισμό», είπε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral FM. Πρόσθεσε πως η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι «πολύ, πολύ χαμηλή».

Σημειώνεται πως το AKP έχει συμμαχήσει με το εθνικιστικό MHP εν όψει των εκλογών, ενώ συμμαχίες έχουν σχηματίσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις 18 Ιουνίου, δε, ο επικεφαλής του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε πως ίσως υπάρξουν νέες εκλογές αν η συμμαχία του κόμματός του με το AKP δεν μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία στη βουλή μετά τις εκλογές αυτής της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v