Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία «χτυπάει» τις ΗΠΑ με δασμούς

Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να δεχθεί λανθασμένα τις οικονομικές αλλαγές της Αμερικής, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekci. «Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος».

Η Τουρκία «χτυπάει» τις ΗΠΑ με δασμούς

Η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε δασμούς ύψους 266,5 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 1,8 δισ. δολαρίων ως αντίποινα για τους φόρους του Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε η Τουρκία να δεχθεί λανθασμένα τις οικονομικές αλλαγές της Αμερικής», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekci, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος».

Οι δασμοί θα επηρεάσουν το 19% των προϊόντων που εξάγουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία. Το εμπόριο των αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών ήταν 22,4 δισ. δολάρια το 2016.

Η κίνηση έρχεται καθώς και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αντίποινα.

Η Κίνα επέβαλε 611,5 εκατ. δολάρια δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 2,75 δισ. δολαρίων στις 2 Απριλίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει 1,6 δισ. δολάρια δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 3,2 δισ. δολαρίων, με έναρξη από την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v