Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ: «Ανταρσία» από το Ιράν κατά της αύξησης παραγωγής αργού

Οι μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες πετρελαίου επιθυμούν να ρίξουν περισσότερα αποθέματα στην αγορά, μετά τις περικοπές στον εφοδιασμό του 2017, με στόχο να ενισχυθούν οι τιμές. Το Ιράν όμως διαφωνεί.

ΟΠΕΚ: «Ανταρσία» από το Ιράν κατά της αύξησης παραγωγής αργού

Αντίθετο στην αύξηση της παραγωγής αργού από τον ΟΠΕΚ εμφανίστηκε αργά χθες το βράδυ το Ιράν. Η κίνηση-έκπληξη, μετά τα σημάδια της προηγούμενης ημέρας ότι η χώρα συμφωνεί με τον Οργανισμό, υπογραμμίζει την αβεβαιότητα για το αν η Σαουδική Αραβία μπορεί να διατηρήσει την πειθαρχία μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Η διαφωνία του Ιράν το φέρνει «στα μαχαίρια» με την ηγέτιδα του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία.

Οι μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες πετρελαίου επιθυμούν να ρίξουν περισσότερο αργό στην αγορά μετά τις περικοπές στον εφοδιασμό που αποφασίστηκαν το 2017 για να ενισχυθούν οι τιμές.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, με το Ιράν να κάνει «ανταρσία» απειλείται η σημερινή απόφαση της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ για αύξηση των αποθεμάτων. Ωστόσο, ο Οργανισμός και η σύμμαχος Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς το Ιράν, σημειώνεται, αν και οι αποφάσεις τους συνήθως είναι ομόφωνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός συνεδριάζει στη Βιέννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v