Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tραμπ απειλεί με δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Νέα κλιμάκωση στην εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Ε.Ε. προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τα αυτοκίνητα. Boυτιά για τις μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

O Tραμπ απειλεί με δασμούς 20% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να επεκτείνει τους δασμούς των ΗΠΑ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αγορά αυτοκινήτων. 

«Με βάση του Δασμούς και τα Εμπόδια στο Εμπόριο που είναι σε ισχύ εδώ και καιρό από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά των ΗΠΑ και των μεγάλων εταιρειών και εργαζομένων της, αν οι Δασμοί και τα Εμπόδια αυτά δεν καταργηθούν και δεν αποσυρθούν, θα επιβάλλουμε Δασμό 20% σε όλα τους τα αυτοκίνητα που έρχονται στις ΗΠΑ. Φτιάξτε τα εδώ!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Παρασκευή τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι δασμοί της Ε.Ε. σε μια σειρά από αμερικανικά προϊόντα, ως αντίποινα στους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μη εξαιρουμένων στενών συμμάχων τους.

Αμέσως μετά το «τιτίβισμα» του κ. Τραμπ ασκήθηκαν πιέσεις στις μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της Volkswagen διολίσθησε 1%, της Daimler 1,5%, της BMW 2,2% και της Fiat Chrysler 2,8%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v