Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αλυσιδωτή αντίδραση» αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, λέει ο Στράχε

Η Αυστρία θα προστατεύσει τα σύνορά της, ενώ παρόμοια μέτρα λαμβάνει και η Ιταλία, σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο. Δεν μπορεί να υπάρξει νέο κύμα μετανάστευσης όπως αυτό του 2015.

«Αλυσιδωτή αντίδραση» αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, λέει ο Στράχε

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάινς-Κρίστιαν  Στράχε δήλωσε σήμερα πως αναμένει να υπάρξει «αλυσιδωτή αντίδραση» σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Γερμανία κλείσει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες.

«Αυτή είναι η λογική συνέπεια, και είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτήν και ομοίως θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας», είπε στον αυστριακό σταθμό Oe1, προσθέτοντας πως και η Ιταλία λαμβάνει παρόμοια μέτρα.

«Δεν μπορεί να καταλήξει σε ένα ανανεωμένο κύμα (μετανάστευσης) όπως αυτό που είδαμε το 2015», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Στράχε, η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων προκειμένου να μπει τέλος στην παράνομη μετανάστευση.

Κατόπιν πρόσφατης συνάντησης με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο κ. Στράχε απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αρχίσει να επιτρέπει την μετάβαση μεταναστών προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες χωρίς πρώτα να τους έχει καταγράψει.

Σημειώνεται πως η Ρώμη απορρίπτει τις προτάσεις οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφονται στην χώρα της Ευρώπης στην οποία κατεγράφησαν πρώτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v