Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Harley-Davidson: Επιπλέον κόστος $2.200 από τους δασμούς της ΕΕ

Μετά την επιβολή φόρων στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή από τις ΗΠΑ σε διεθνείς δομές, για να αποφύγει το δασμολογικό βάρος. Απώλειες για τη μετοχή της.

Harley-Davidson: Επιπλέον κόστος $2.200 από τους δασμούς της ΕΕ

Η μετοχή της Harley-Davidson υποχωρεί 2,3% στο premarket trading, αφότου η εταιρεία κατασκευής της γνωστής μοτοσικλέτας είπε ότι οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μηχανές της αυξήθηκαν, φτάνοντας στο 31% από 6% προηγουμένως. 

Όπως είπε, οι μοτοσικλέτες της έχουν πιο ακριβό κόστος, κατά μέσο όρο, περίπου 2.200 δολάρια. Η εταιρεία σημείωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές, είτε της λιανικής είτε της χονδρικής προς τους εμπόρους, για να καλύψει το κόστος των δασμών, καθώς πιστεύει ότι μία τέτοια κίνηση θα έχει «άμεση και μόνιμη επιβλαβή επίπτωση» στην επιχειρηματική δραστηριότητά της στην περιοχή.

Η Harley-Davidson αναμένει το κόστος από τους δασμούς να φτάσει στα περίπου 30 με 45 εκατ. δολάρια για την υπόλοιπη φετινή χρονιά ενώ θα μπορούσε να έχει επιβάρυνση 90-100 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Όπως ανακοίνωσε, σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή των μοτοσικλετών που συνδέονται με την ΕΕ σε διεθνείς δομές από τις αντίστοιχες των ΗΠΑ, για να αποφύγει το δασμολογικό βάρος.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει αυξημένες επενδύσεις και θα μπορούσε να χρειαστεί τουλάχιστον 9-18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Οι δασμοί της ΕΕ, σε εφαρμογή από τις 22 Ιουνίου, επιβλήθηκαν ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη γηραιά ήπειρο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v