Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Έρχεται το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

«Το τελευταίο διάταγμα θα περιλαμβάνει απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η αδυναμία στην μάχη κατά της τρομοκρατίας την περίοδο μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Τουρκία: Έρχεται το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η Τουρκική κυβέρνηση θα εκδώσει σήμερα ένα τελευταίο διάταγμα ως προληπτικό μέτρο για την περίοδο μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

«Θα εκδώσουμε ένα τελευταίο διάταγμα αύριο (6 Ιουλίου). Το τελευταίο διάταγμα θα περιλαμβάνει απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η αδυναμία στην μάχη κατά της τρομοκρατίας την περίοδο μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ χθες στο πρακτορείο Anadolu.

Υπενθύμισε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα λήξει στις 18 Ιουλίου και πως η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει στη βουλή πρόταση για την άρση της πριν από αυτήν την ημερομηνία. Αν δεν υποβληθεί πρόταση, τότε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αρθεί φυσικά στις 18 Ιουλίου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την περασμένη εβδομάδα πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο σύμμαχός του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συμφώνησαν να μην παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v