Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Οι διαφορετικές ερμηνείες της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Τη φράση «μέχρι το καλοκαίρι» προσπαθεί να ερμηνεύσει το πρακτορείο, η αγορά αλλά και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Πότε τελικά θα αυξήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Καλοκαίρι, φθινόπωρο ή ... Χριστούγεννα.

Reuters: Οι διαφορετικές ερμηνείες της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι διχασμένοι για το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια του χρόνου, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να γίνει νωρίς, τον Ιούλιο του 2019 και κάποιους άλλους να αποκλείουν μία κίνηση μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Τον περασμένο μήνα η ΕΚΤ είπε ότι αναμένει να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον, ρεκόρ χαμηλό επίπεδο «μέχρι το καλοκαίρι» του 2019, αφήνοντας την ακριβή όμως ημερομηνία ανοιχτή.

Οι επενδυτές θεώρησαν ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν μέχρι τον Οκτώβριο ή ακόμη και τον επόμενο Δεκέμβριο.

Ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, δείχνει ότι οι απόψεις πάντως διίστανται. Κάποιοι βλέπουν το νωρίτερο μετά τις 21 Σεπτεμβρίου – θα μπορούσε να γίνει στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου – ενώ άλλοι ότι μία κίνηση θα ήταν πιθανή και στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου, αν ο πληθωρισμός το επιτρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v