Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Pfizer παίρνει πίσω τις αυξήσεις τιμών μετά την κριτική από Τραμπ

Ο CEO του φαρμακευτικού κολοσσού είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη. Ο Τραμπ είχε κατηγορήσει τη φαρμακευτική για εκμετάλλευση των φτωχών και ανυπεράσπιστων πολιτών.

Η Pfizer παίρνει πίσω τις αυξήσεις τιμών μετά την κριτική από Τραμπ

Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αναστείλει κάποιες από τις αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων, μετά την κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εταιρεία στο Twitter.

H εταιρεία πραγματοποίησε το βήμα υποχώρησης μια ημέρα μετά το tweet του κ. Τραμπ.

«H Pfizer και άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται που αύξησαν τις τιμές των φαρμάκων χωρίς λόγο» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ τη Δευτέρα. «Απλά εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και άλλους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν τιμές ευκαιρίες σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και αλλού. Πρέπει να απαντήσουμε!» τόνισε ο ίδιος.

Την Τρίτη, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος που η εταιρεία έκανε πίσω.

«Η Pfizer αναστέλλει τις αυξήσεις τιμές, οπότε οι Αμερικανοί πελάτες δεν θα πληρώσουν παραπάνω» έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ. «Χαιρετίζουμε τη Pfizer για την απόφαση αυτή και ελπίζουμε και άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο. Σπουδαία νέα για τον αμερικανικό λαό!» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, o Ίαν Σ. Ριντ, πρόεδρος και CEO της Pfizer, ανέφερε ότι «είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τον πρόεδρο Τραμπ» την Τρίτη. Ως αποτέλεσμα, σημείωσε, η Pfizer θα αναστείλει τις αυξήσεις τιμών που ενεργοποίησε στις 1 Ιουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v