Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αύξηση 12,7% τραπεζικών δανείων το πρώτο εξάμηνο

Μόνο τον Ιούνιο, οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν νέα δάνεια ύψους 1,84 τρισ. γουάν έναντι 1,15 τρισ. τον Μάιο και 1,18 τρισ. τον Απρίλιο. Η κίνηση του δανεισμού και η κοινωνική χρηματοδότηση.

Κίνα: Αύξηση 12,7% τραπεζικών δανείων το πρώτο εξάμηνο

Τα νέα δάνεια στην Κίνα (σε εγχώριο νόμισμα) αυξήθηκαν κατά 9,03 τρισ. γουάν (περίπου 1,35 τρισ. δολάρια) στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ήταν 1,06 τρισ. γουάν περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Στο τέλος Ιουνίου, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων αυτών είχε αυξηθεί κατά 12,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν στα 129,15 τρισ. γουάν. Μόνο τον Ιούνιο, οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν νέα δάνεια ύψους 1,84 τρισ. γουάν έναντι 1,15 τρισ. τον Μάιο και 1,18 τρισ. τον Απρίλιο.

Η προσφορά χρήματος Μ2, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και όλες τις καταθέσεις, αυξήθηκε 8% σε ετήσια βάση στο τέλος Ιουνίου έναντι αύξησης 8,3% τον Μάιο. Η προσφορά χρήματος με τη στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 6,6%.

Η συνολική «κοινωνική χρηματοδότηση», που αποτελεί ένα ευρύτερο μέτρο της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αυξήθηκε κατά 9,1 τρισ. γουάν στο πρώτο εξάμηνο και ήταν κατά 2,03 τρισ. χαμηλότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v