Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών έκανε «βουτιά», σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση του τελευταίου ενάμιση έτους. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγής υποχώρησαν 0,3%. Πώς εξηγείται και η σχέση με τους δασμούς.

ΗΠΑ: Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 0,4% τον Ιούνιο

Το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων υποχώρησε απότομα τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου ενάμιση έτους, αν και δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς αναμένεται να εφαρμοστούν οι δασμοί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών έκανε «βουτιά» 0,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση του τελευταίου ενάμιση έτους. Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγής υποχώρησαν 0,3%.

Τι έγινε

Το κόστος εισαγόμενου πετρελαίου και φυσικού αερίου κινήθηκε χαμηλότερα τον Ιούνιο. Οι τιμές αργού αναμένονται να αυξηθούν τον επόμενο μήνα, όχι όμως και του φυσικού αερίου. 

Το κόστος των εισαγωγών στη διατροφή, τα καταναλωτικά είδη και των αυτοκινήτων επίσης ήταν χαμηλότερο. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί ως μία προσπάθεια από τους ξένους προμηθευτές να πουλήσουν προϊόντα γρήγορα, πριν εφαρμοστούν οι δασμοί. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v