Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάιο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πορεία για ακόμη μία χρονιά αυξημένων πλεονασμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός πυροδοτεί εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιο.

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Μάιο

Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκε τον Μάιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το πλεόνασμα όμως με τις ΗΠΑ συνέχισε να διευρύνεται σε σύγκριση με πέρυσι.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκε στα 16,9 δισ. ευρώ τον Μάιο από 18 δισ. τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

Οσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 54,8 δισ. ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς από 48,1 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, για ακόμη μία χρονιά, είναι σε πορεία αυξημένων πλεονασμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός πυροδοτεί εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι το έλλειμμα με τους εταίρους δεν είναι δίκαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v