Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Novartis: Αύξηση κερδών και πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο

H φαρμακευτική εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις, φτάνοντας τα 13,158 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις προέβλεπαν 12,92 δισ. Τα φάρμακα που οδήγησαν την κίνηση του τριμήνου.

Novartis: Αύξηση κερδών και πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για φάρμακα ψωρίασης, αρθρίτιδας και καρδιακής ανεπάρκειας αντιστάθμισαν την αδυναμία της μονάδας γενετικής Sandoz.

Τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν 7%, στα 3,541 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters που έκανε λόγο για 3,46 δισ.

Άλμα έκαναν οι πωλήσεις κατά 5%, στα 13,158 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις προέβλεπαν 12,92 δισ. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,8 δισ. δολάρια από 1,98 δισ., επωφελούμενη από καθαρό κέρδος ύψους $5,7 δισ. από την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της σε κοινοπραξία υγειονομικής περίθαλψης με την GlaxoSmithKline.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία επιβεβαιώνει το outlook για το 2018, ενισύοντας τις προσδοκίες για την επιχείρηση οφθαλμολογικής φροντίδας Alcοn. Αναθεωρεί χαμηλότερα την πρόβλεψη για τη μονάδα Sandoz, καθώς οι πιέσεις για μείωση τιμών στα αμερικανικά φάρμακα έχουν επιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v