Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλς 110 δισ. δολαρίων από τη «μάχη» Boeing και Airbus

Οι συμφωνίες που κλείνονται στο Farnborough στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι παραγγελίες και οι δεσμεύσεις για αγορές. Τι έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Ντιλς 110 δισ. δολαρίων από τη «μάχη» Boeing και Airbus

Boeing και Airbus συνεχίζουν να διαγωνίζονται για το ποια θα κερδίσει τα περισσότερα ντιλς στο Farnborough International Airshow, στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί παραγγελίες άνω των 110 δισ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αμερικανική Boeing προηγείται τις τρεις πρώτες ημέρες με συμφωνίες αξίας μεγαλύτερης από 60 δισ. δολαρίων.

Μνημόνιο κατανόησης με την Vietjet Air για την αγορά 100 737 MAX αεροπλάνων υπογράφηκε την Τετάρτη, αξίας 12 δισ. Δέσμευση για αγορά 11 αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου έκανε η DPNER, ενώ προχώρησε σε σχεδόν συμβόλαιο 10 δισ. με την Air Lease για αγορά 78 νέων Boeing.

Η Airbus από την πλευρά της έχει συνολικά ντιλς αξίας 52 δισ. δολαρίων, με συμφωνία για 80 Α320neo αξίας 8,8 δισ., καθώς και 5,5 δισ. παραγγελία από την αμερικανική start up αεροπορική εταιρεία του ιδρυτή της Jet Blue, David Neeleman.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της, η Boeing αναμένει 42.730 παραδόσεις τα επόμενα 20 χρόνια. Η Airbus αναμένει 37.390. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v