Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Βελτιωμένο μομέντουμ για τη γερμανική οικονομία το Q2

Αν και δεν είναι πιθανό να επαναληφθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της περασμένης χρονιάς, η μεταποίηση γίνεται για ακόμη μία φορά η κινητήριος δύναμη, σημειώνει στη μηνιαία έκθεση της. Ποιοι τομείς ενισχύονται και πώς κινείται η κατανάλωση.

Bundesbank: Βελτιωμένο μομέντουμ για τη γερμανική οικονομία το Q2

Η γερμανική οικονομία πιθανότατα ανακτά κάποιο από το χαμένο μομέντουμ το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, παίρνοντας υποστήριξη από την ιδιωτική κατανάλωση, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές που ανακάμπτουν, σύμφωνα με τη Bundesbank και τη μηνιαία οικονομική έκθεση της.

Η οικονομική ανάπτυξη είχε αναπάντεχη μείωση κατά το ήμισυ, στον τριμηνιαίο ρυθμό του 0,3%, τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς με τους οικονομολόγους ακόμη να συζητούν αν είναι ένδειξη για το τέλος του μπουμ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η οικονομία δείχνει καλύτερο μομέντουμ την άνοιξη από ότι στην έναρξη της χρονιάς», σημειώνει η Bundesbank. «Αν και δεν είναι πιθανό να επαναληφθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της περασμένης χρονιάς, η μεταποίηση γίνεται για ακόμη μία φορά η κινητήριος δύναμη».

Οπως μεταδίδει το Reuters, βλέπει επίσης απότομη αύξηση στην παραγωγή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ θεωρεί πιθανή τη σημαντική ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών παρέμεινε ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης, ενώ η κατανάλωση του δημοσίου, η οποία έκανε «βουτιά» στις αρχές του έτους, ανέκαμψε επίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v