Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπάνον στήνει πολιτική ομάδα στις Βρυξέλλες για υπονόμευση της Ε.Ε.

Εναν πολιτικό οργανισμό με στόχο την ενίσχυση των λαϊκιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει στις Βρυξέλλες ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ.

Ο Μπάνον στήνει πολιτική ομάδα στις Βρυξέλλες για υπονόμευση της Ε.Ε.

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, έχει δημιουργήσει έναν πολιτικό οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες που έχει στόχο να υπονομεύσει και να παραλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο Reuters ο κ. Μπάνον.

Ο κ. Μπάνον τόνισε πως ο οργανισμός, που ονομάζεται Το Κίνημα, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί και προσλαμβάνει προσωπικό.

«Το Κίνημα θα είναι ο οίκος εκκαθάρισης μας για το λαϊκιστικό, εθνικιστικό κίνημα στην Ευρώπη. Εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε άτομα ή ομάδες που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, του ελέγχου των συνόρων και της απασχόλησης μεταξύ άλλων» ανέφερε στο Reuters ο Ραχίμ Κασάμ, συνεργάτης του κ. Μπάνον.

Ο κ. Μπάνον, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο με τον Νάιτζελ Φάρατζ, περιέγραψε τον οργανισμό που δημιουργεί ως ένα «λαϊκιστικό εγχείρημα» που έχει σαν στόχο να πυροδοτήσει μια τεκτονική αλλαγή στην Ευρώπη.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν πως το σχέδιο τους είναι να χρησιμοποιήσουν το νέο κίνημα για να επιτύχουν μια μεγάλη προσέλευση εθνικιστών και λαϊκιστών ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v