Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Οι Σαουδάραβες δεν είναι οι χρηματοδότες του Musk

H Σαουδική Αραβία δεν έχει προς το παρόν καμία εμπλοκή σε χρηματοδότηση σχεδίου για αποχώρηση της Tesla από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Reuters: Οι Σαουδάραβες δεν είναι οι χρηματοδότες του Musk

To Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον μέχρι τώρα στη χρηματοδότηση του σχεδίου των $72 δισ. του Elon Musk για αποχώρηση της Tesla από το χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι απέκτησε ένα ποσοστό μειοψηφίας στην εταιρεία τη φετινή χρονιά, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

O Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε την Τρίτη πως η έξοδος από το χρηματιστήριο μπορεί να είναι το καλύτερο μονοπάτι για την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως σημείωσε, εξετάζει την αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street με μια συμφωνία 72 δισ. δολαρίων, η οποία αποτιμά την εταιρεία στα 420 δολάρια ανά μετοχή, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει βρει χρηματοδότη.

Eπενδυτές και αναλυτές θεώρησαν πως το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί τον πιθανότερο χρηματοδότη του Musk. Εκτός από το ότι αγόρασε μερίδιο λίγο κάτω από το 5% στη Tesla, το ταμείο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία, μεταξύ των οποίων και μια επένδυση 45 δισ. δολαρίων στο Vision Fund της SoftBank.

Ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον του ταμείου υποστήριξε πως αυτή την στιγμή δεν έχει εμπλακεί σε καμία διαδικασία χρηματοδότησης για έξοδο της Tesla από τη Wall Street.

Δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι το ταμείο δεν έχει καμία συμμετοχή σε ένα τέτοιο σχέδιο αυτή τη στιγμή. Η εν λόγω πηγή υποστήριξε πως το ταμείο δεν θα κάνει καμία τέτοια επένδυση χωρίς να αναζητήσει πρώτα καθοδήγηση από τη SoftBank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v