Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Το ευρώ και το δολάριο έγιναν… σφαίρες και βλήματα

Επιμένει στην ρητορική του «οικονομικού πολέμου». Σκληρή επίθεση στις ΗΠΑ και μήνυμα για «αναζήτηση νέων συμμάχων». Στο επίκεντρο της διαμάχης η τύχη του αμερικανού πάστορα.

Ερντογάν: Το ευρώ και το δολάριο έγιναν… σφαίρες και βλήματα

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς τις ΗΠΑ ο Ερντογαν κατηγορώντας τη χώρα και άλλα κράτη ότι εξαπέλυσαν «οικονομικό πόλεμο» στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας το Σάββατο δήλωσε ότι δολάρια, ευρώ και χρυσός «είναι τώρα σφαίρες, βλήματα και πύραυλοι οικονομικού πολέμου κατά της χώρας μας.

Υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι η κυβέρνηση παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία αλλά προσέθεσε ότι «το πιο σημαντικό είναι να σπάσουμε τα χέρια όσων πυροβολούν με αυτά τα όπλα».

Η κλιμάκωση έρχεται ενώ η λίρα κατέρρευσε την Παρασκευή με την ισοτιμία στις 6,51 ανά δολάριο οδηγώντας σε σωρευτικές απώλειες 41% φέτος.

Ηδη από την Παρασκευή ο Ερντογάν σε άρθρο του στην New York Times κατηγόρησε τις ΗΠΑ θα σειρά θεμάτων δηλώνοντας ότι «η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομέρειας και μη σεβασμού θα μας αναγκάσει να κοιτάξουμε για νέους φίλους και συμμάχους».

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης είναι η σύλληψη του αμερικανού πάστορα και η δίκη του για κατασκοπία και τρομοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v