Πενς: Η Τουρκία καλά θα κάνει να μην δοκιμάσει που μπορεί να φτάσει ο Τραμπ

Ο κληρικός Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη επιβάλλει να απελευθερωθεί, τόνισε ο Μάικ Πενς. Καταδίκασε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ο Λευκός Οίκος.

Πενς: Η Τουρκία καλά θα κάνει να μην δοκιμάσει που μπορεί να φτάσει ο Τραμπ

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ζητώντας για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του κληρικού Άντριου Μπράνσον. 

«Ο κληρικός Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη επιβάλλει να απελευθερωθεί. Καλά θα κάνει η Τουρκία να μην δοκιμάσει μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Τραμπ για να δει Αμερικανούς που είναι άδικα φυλακισμένοι σε ξένους τόπους να επιστρέφουν σπίτι στις ΗΠΑ» έγραψε στο Twitter ο Μάικ Πενς.


Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τον διπλασιασμό των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων από την Τουρκία ως απάντηση στα μέτρα που έλαβε η Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. 

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενταθεί μετά την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό κληρικό Άντριου Μπράνσον. Οι ΗΠΑ διπλασίασαν τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο την περασμένη εβδομάδα, μια κίνηση που συνέβαλε στο κραχ της τουρκικής λίρας την Παρασκευή. 

«Οι δασμοί από την Τουρκία είναι κάτι λυπηρό και σίγουρα ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία ήταν για λόγους εθνικής ασφάλειας. Οι δικοί τους για αντίποινα» τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς σύμφωνα με το Reuters. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v