Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άντρεα Νάλες: Η Γερμανία μπορεί να δώσει οικονομική βοήθεια στην Τουρκία

Εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, η επικεφαλής του SPD, Άντρεα Νάλες, δηλώνει πως η παροχή Γερμανικής οικονομικής βοήθειας προς την Άγκυρα είναι μια πιθανότητα.

Άντρεα Νάλες: Η Γερμανία μπορεί να δώσει οικονομική βοήθεια στην Τουρκία

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Άντρεα Νάλες δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν περιστάσεις υπό τις οποίες η Γερμανία να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Τουρκία.

«Μπορεί να προκύψει μια κατάσταση όπου η Γερμανία θα χρειαστεί να βοηθήσει την Τουρκία, ασχέτως των πολιτικών εντάσεων με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε η κ. Νάλες σε συνέντευξή της στον γερμανικό όμιλο ΜΜΕ Funke, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η Τουρκία είναι ένας εταίρος στο ΝΑΤΟ τον οποίον δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Είναι προς το συμφέρον όλων η Τουρκία να παραμείνει οικονομικά σταθερή και οι τρέχουσες αναταράξεις στο νόμισμά της να περιοριστούν», είπε η κ. Νάλες.

Κατά την ίδια, η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο είναι η σωστή κίνηση. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σε διάλογο με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα», τόνισε.

«Είναι ξεκάθαρη προσδοκία μου από την ομοσπονδιακή Καγκελάριο πως, φυσικά, τα κρίσιμα ζητήματα επίσης θα αντιμετωπιστούν. Συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει τη σύλληψη και κράτηση Γερμανών στην Τουρκία», συνέχισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v