Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η επίθεση στην οικονομία μας είναι επίθεση στη σημαία μας

Ο στόχος της οικονομικής επίθεσης είναι να γονατίσει η Τουρκία και ο λαός της, λέει ο Τούρκος πρόεδρος. Σύντομα θα δουν πως κάνουν λάθος.

Ερντογάν: Η επίθεση στην οικονομία μας είναι επίθεση στη σημαία μας

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και τη ρητορική πολέμου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας, αυτή τη φορά, πως «η επίθεση στην τουρκική οικονομία δεν διαφέρει από μια επίθεση στην τουρκική σημαία, από μια επίθεση στο κάλεσμα για προσευχή».

Ο στόχος, κατά τον Τούρκο πρόεδρο, είναι «να γονατίσει η Τουρκία και ο λαός της», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σε μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό για τον εορτασμό της Ιντ αλ Αντχα (γιορτή της θυσίας) ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε πως ο τουρκικός λαός μπορεί να αποτρέψει όλες τις επιθέσεις χάρη στην ικανότητά του να ενεργεί με ενότητα σε δύσκολους καιρούς, υπενθυμίζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Είμαστε ένας λαός που προτιμά να αποκεφαλιστεί παρά να του περάσουν αλυσίδα στον λαιμό», δήλωσε.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως «αν αυτοί που απέτυχαν να κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων και τοπικών συμμοριών προδοτών με όλων των ειδών τις παγίδες και τα κόλπα, νομίζουν πως μπορούν να κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί μέσω των συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύντομα θα δουν πως κάνουν λάθος. Η χώρα μας Θεού θέλοντος, έχει αρκετή δύναμη και ικανότητα για να το ξεπεράσει».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, μια ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από δύο σημαντικούς οίκους αξιολόγησης, εν μέσω της νομισματικής κρίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα "αντικρούσει" όλους εκείνους που παίζουν "παιχνίδια" με την οικονομία της χώρας.

"Σήμερα κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να μας απειλήσουν μέσω της οικονομίας, μέσω των επιτοκίων, του συναλλάγματος, των επενδύσεων και του πληθωρισμού", είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. "Εμείς τους λέμε: είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε".

"Δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε σε εκείνους που συμπεριφέρονται σαν στρατηγικοί εταίροι αλλά μας καθιστούν στρατηγικό στόχο", είχε δηλώσει ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v