Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρυξέλλες: Απειλές προστίμων κατά τεχνολογικών εταιρειών

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι το νομοσχέδιο ενδέχεται να επιβάλει όριο μιας ώρας στις πλατφόρμες για να διαγραφεί το υλικό που επισημαίνεται ως τρομοκρατικό περιεχόμενο, από την αστυνομία και φορείς επιβολής του νόμου.

Βρυξέλλες: Απειλές προστίμων κατά τεχνολογικών εταιρειών

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να επιβάλουν στις εταιρείες, όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter, να εντοπίζουν και να διαγράφουν τη διαδικτυακή τρομοκρατική προπαγάνδα και την εξτρεμιστική βία. Αλλιώς θα έρθουν αντιμέτωπες με την απειλή προστίμων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να ακολουθήσει πιο αυστηρή προσέγγιση. Ο Julian King, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ασφάλεια, σημείωσε στους Financial Times ότι «δεν βλέπουν αρκετή πρόοδο» όσον αφορά την απομάκρυνση τρομοκρατικού υλικού από τις τεχνολογικές εταιρείες και θα «προχωρήσουν σε πιο ισχυρή δράση για την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Παρόλο που οι λεπτομέρειες του κανονισμού εξακολουθούν να σκαταρτίζονται από την Επιτροπή, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε, ότι το νομοσχέδιο ενδέχεται να επιβάλει όριο μιας ώρας στις πλατφόρμες, για να διαγραφεί το υλικό που επισημαίνεται ως τρομοκρατικό περιεχόμενο από την αστυνομία και φορείς επιβολής του νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v