Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο Τραμπ πρότεινε βοήθεια στην αγορά ιταλικού χρέους

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής προσπαθούν να αξιολογήσουν το δημοσίευμα της Corriere della Sera, σύμφωνα με το οποίο η πρόταση από τον Αμερικανό Πρόεδρο έγινε στον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, στη συνάντηση τους, τον Ιούλιο, στην Ουάσιγκτον.

Ιταλικά ΜΜΕ: Ο Τραμπ πρότεινε βοήθεια στην αγορά ιταλικού χρέους

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ιταλία με αγορά κρατικών ομολόγων την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής προσπαθούν να αξιολογήσουν το δημοσίευμα της Corriere della Sera, σύμφωνα με το οποίο η πρόταση από τον Αμερικανό Πρόεδρο έγινε στον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, στη συνάντηση τους, στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο.

«Θα ήμουν προσεκτικός, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κρατικό επενδυτικό ταμείο, ενώ ούτε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει εξουσιοδότηση για τέτοιου είδους παρεμβάσεις», σημειώνει ο επικεφαλής αγοράς ομολόγων της Commerzbank, Cristoph Rieger.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης έχει τμήμα που διαχειρίζεται τις αγορές ομολόγων της τράπεζας, αλλά η Fed λειτουργεί ανεξάρτητα από τον Πρόεδρο.

Παραμένει λοιπόν ασαφές, ποιόν μηχανισμό θα χρησιμοποιούσε ο κ. Τραμπ για να τις αγορές των ιταλικών ομολόγων, αν προχωρούσε σε μία τέτοια απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v