Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καναδάς: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη Nafta

Η υπουργός Εξωτερικών, Κρίστια Φρίλαντ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για να φτάσουν σε συμφωνία. Δεν συζητούν για τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο. Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το αδιέξοδο.

Καναδάς: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη Nafta

Οι συζητήσεις μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών για την ανανέωση της εμπορικής συμφωνίας (Nafta) ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, χωρίς συμφωνία, αλλά θα αρχίσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην πρεσβεία του Καναδά, στην Ουάσιγκτον, η υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά και σημειώνουμε πρόοδο, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί. Πρόκειται για πολύ σύνθετη συμφωνία, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτή», σημείωσε.

Τα σχόλια της ήρθαν μετά από έντονες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ενόψει και της διορίας της χθεσινής Παρασκευής που είχε οριστεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και λόγω της ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

«Για τον Καναδά, το επίκεντρο είναι μία καλή συμφωνία και μόλις την έχουμε, θα έχουμε τελειώσει», είπε η Φρίλαντ. Πρόσθεσε ότι ο Καναδάς θα υπογράψει μόνο εάν είναι καλή η συμφωνία για τη χώρα, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι σίγουρη ότι μία win-win-win συμφωνία είναι δυνατή.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Anadolu, όσον αφορά τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από τις ΗΠΑ στον Καναδά, είπε ότι δεν είναι μέρος των συνομιλιών που διεξάγονται τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v