Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαρνιέ: Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το Brexit

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει και άλλη παράταση στην προθεσμία για τη συμφωνία του Brexit, που έχει μεταφερθεί για τον Οκτώβριο, είπε ότι «δεν χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολιτικές αποφάσεις».

Μπαρνιέ: Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το Brexit

Οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους, αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να εξασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ ή τελωνειακή ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, σε γερμανική εφημερίδα.

«Αν η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει υπέρ της τελωνειακής ένωσης με μας, που είναι ακόμη πιθανό, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«Σε οποιαδήποτε περίπτωση η συμβουλή μου είναι να κάνουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες τους να αντέξουν στο Brexit», σημείωσε. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει και άλλη παράταση στην προθεσμία για τη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας, που έχει φτάσει στον Οκτώβριο, είπε ότι «δεν χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολιτικές αποφάσεις». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v