Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Ισχυρή και σταθερή η τουρκική οικονομία

Προσπαθούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την τουρκική οικονομία μέσω των συναλλαγματικών χειρισμών, τόνισε ο τούρκος πρόεδρος χωρίς να κατονομάσει τους υπαίτιους των χειραγωγήσεων.

Ερντογάν: Ισχυρή και σταθερή η τουρκική οικονομία

«Ισχυρή και σταθερή» χαρακτηρίζει την τουρκική οικονομία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η αβεβαιότητα στους τούρκους πολίτες αυξάνεται μαζί με τον πληθωρισμό και άλλοτε κραταιές τουρκικές επιχειρήσεις κλυδωνίζονται ή καταρρέουν.

«Οι χειραγωγήσεις του νομίσματός μας αποσκοπούν στην αμφισβήτηση της ισχυρής και σταθερής οικονομίας της Τουρκίας» επέμεινε την Κυριακή ο τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο Σκάι.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Κιργιζίας στην πρωτεύουσα του Κιργιζιστάν Μπισκέκ, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ισχυρή και σταθερή οικονομία της Τουρκίας μέσω των συναλλαγματικών χειρισμών». Ο τούρκος πρόεδρος πάντως δεν κατονόμασε τους υπαίτιους των χειραγωγήσεων.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «εγκαθιδρύσει» ανεξαρτησία στην οικονομία, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία», αψηφώντας τις εκτιμήσεις για προσφυγή της στο ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v