Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτώση οι αναδυόμενες αγορές με το ραντ οδηγό

Ο δείκτης μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα, στην πιο απότομη υποχώρηση των τελευταίων τριών εβδομάδων. Η νευρικότητα των επενδυτών αρχίζει να επηρεάζει αγορές, στις οποίες οι οικονομίες είναι πιο ισχυρές.

Σε πτώση οι αναδυόμενες αγορές με το ραντ οδηγό

Δεν δείχνει να ανακάμπτει η πορεία των αναδυόμενων αγορών, με τα περισσότερα νομίσματα να αποδυναμώνονται.

Το ραντ Νότιας Αφρικής οδηγεί το sell-off, με υποχώρηση στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών. Ακολουθεί το μεξικάνικο πέσο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης μετοχών MSCI Αναδυόμενων Αγορών σημειώνει αρνητική κίνηση για έκτη μέρα, στην πιο απότομη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στις χειρότερες και η Σαουδική Αραβία, όπου οι μετοχές είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της κατάρρευσης των τιμών του αργού κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, τον Ιανουάριο του 2016.

Οι αρνητικές κινήσεις προστίθενται στην ανησυχία ότι η νευρικότητα των επενδυτών αρχίζει να επηρεάζει αγορές στις οποίες οι οικονομίες είναι πιο ισχυρές από άλλες.

Ο αρνητικός τόνος δόθηκε την Τρίτη από τα μεταποιητικά στοιχεία των ΗΠΑ τα οποία ενισχύουν τις πιθανότητες περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ενισχύοντας το δολάριο, την ώρα που η οικονομία της Νότιας Αφρικής έδειξε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v