Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dorsey (Twitter): «Φρένο» σε 530.000 ύποπτα logins καθημερινά

Για να εξυπηρετηθεί η δημόσια συζήτηση, στόχος του δικτύου είναι να υπάρχουν όλες οι φωνές στην πλατφόρμα, σημειώνεται στη γραπτή κατάθεση του, που δημοσιεύθηκε μία μέρα νωρίτερα. Τα fake accounts και οι ανησυχίες για το περιεχόμενο.

Dorsey (Twitter): «Φρένο» σε 530.000 ύποπτα logins καθημερινά

Ενισχύεται η εκστρατεία του κοινωνικού δικτύου κατά των ψευδών λογαριασμών, σημειώνει ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, σε σημερινή κατάθεση του στο Κογκρέσο.

Σήμερα, το δίκτυο «πατάει φρένο» σε 530.000 ύποπτες συνδέσεις καθημερινά, διπλάσιο μέγεθος από τα logins που ανιχνεύονταν έναν χρόνο νωρίτερα.

O Dorsey καταθέτει στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ελέγχει το περιεχόμενο.

«Υπό την οπτική μίας απλής επιχειρηματικής προοπτικής και για να εξυπηρετηθεί η δημόσια συζήτηση, στόχος του Twitter είναι να υπάρχουν όλες οι φωνές στην πλατφόρμα», σημειώνεται στη γραπτή κατάθεση του, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Προσθέτει ότι πρόσφατη έρευνα της εταιρείας δείχνει ότι δεν υπάρχει «καμία στατιστικά σημαντική διαφορά» ανάμεσα στο πόσο συχνά tweets, από Δημοκρατικά και Ρεπουμπλικανικά μέλη του Κογκρέσου, προβάλλονται από χρήστες του Twitter.

Η εταιρεία «δεν χρησιμοποιεί πολιτική ιδεολογία για να πάρει τις αποφάσεις της», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v