Αλλαγές στην αξιολόγηση τραπεζών από Moody’s

Την αύξηση σημασίας της διαχείρισης του λειτουργικού κινδύνου προκειμένου για αποτίμηση τραπεζών περιέχει σχετικό report του οίκου Moody’s. Για τις αλλαγές, ο οίκος επικαλείται τις πρόσφατες εξελίξεις σε εταιρικό επίπεδο, αλλά και τροποποιήσεις σε επίπεδο θεσμικών οργάνων.

Αλλαγές στην αξιολόγηση τραπεζών από Moody’s
Μεγαλύτερη σημασία αποκτά σταδιακά ο υπολογισμός του λειτουργικού κινδύνου στην περίπτωση των τραπεζών, σύμφωνα με τα όσα περιέχει η αναθεώρηση της νέα μεθοδολογία αποτίμησης του οίκου Moody’s.

Ειδικότερα, από τον Moody’ s επισημαίνεται ότι ο ρόλος του λειτουργικού κινδύνου ως εργαλείου της αναλυτικής διαδικασίας εργαλείου θα αναβαθμιστεί, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων που καταδεικνύουν την ανάγκη για πιο υπεύθυνη διαχείριση του ρίσκου.

Η συνδυασμένη επιρροή της επικείμενης δεύτερης συμφωνίας της Βασιλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια και της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αυξήσει τη σημασία του λειτουργικού κινδύνου, λέει ο Brendon Young, ειδικευμένος συνεργάτης της Moody’ s για θέματα λειτουργικού ρίσκου τραπεζών.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v