KKR: Προσφορά για εξαγορά της σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia

Η αμερικανική εταιρεία έχει αποτιμήσει το δίκτυο έως και 23 δισ. ευρώ. Η KKR έκανε επίσης μια μη δεσμευτική προσφορά για τη μονάδα υποθαλάσσιων καλωδίων Sparkle της Telecom Italia.

KKR: Προσφορά για εξαγορά της σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia

Δεσμευτική προσφορά για το τηλεφωνικό δίκτυο της Telecom Italia υπέβαλε η αμερικανική KKR, κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πρωτοποριακή συμφωνία για την πρώην μονοπωλιακή εταιρεία, καθώς θέλει να μειώσει το ακαθάριστο χρέος της που βρίσκεται πάνω από τα 30 δισ. ευρώ. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Telecom Italia δήλωσε ότι έλαβε την προσφορά της KKR για τη μονάδα δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της και ότι η προσφορά θα εξεταστεί από το συμβούλιο της «χωρίς καθυστέρηση» μετά από ανάλυση. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες ή τιμή στη δήλωσή της.

Η KKR έκανε επίσης μια μη δεσμευτική προσφορά για τη μονάδα υποθαλάσσιων καλωδίων Sparkle της Telecom Italia, σύμφωνα με την ίδια δήλωση.

Η αμερικανική εταιρεία έχει αποτιμήσει το δίκτυο έως και 23 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν νωρίτερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος για μια πώληση δικτύου μπορεί να έρθει εκτός Ιταλίας. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia, ο γαλλικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vivendi, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία, προειδοποιώντας επανειλημμένα ότι δεν θα δεχτεί καμία προσφορά για δίκτυο κάτω των 30 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας θα λάβει έως και 20% μερίδιο στη μονάδα δικτύου. Η προσφορά λήγει στις 8 Νοεμβρίου, αλλά θα μπορούσε να παραταθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου, ανέφερε η Telecom Italia.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έχει επισημάνει ότι θεωρεί το δίκτυο της Telecom Italia βασικό πλεονέκτημα που πρέπει να διατηρεί έναν βαθμό δημόσιας εποπτείας και το κράτος έχει δικαίωμα βέτο σε συμφωνίες που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v